Elbit Systems krijgt contract van voor de levering van tactische computers aan de Koninklijke Landmacht

Haifa, Israël, 6 januari 2021 – Israëlische bedrijf Elbit Systems maakte vandaag bekend dat het een contract van ongeveer $24 miljoen heeft gekregen van het Nederlandse Ministerie van Defensie om de Koninklijke Landmacht te voorzien van nieuwe tactische computers voor voertuiggebruik. Het contract wordt uitgevoerd over een periode van 30 maanden.

Elbit Systems zal verschillende voertuigtypes uitrusten met zijn zevende generatie Enhanced Tactical Computers (ETC MK7) ter vervanging van verouderde tactische computers die meer dan tien jaar geleden door het bedrijf aan de Landmacht werden geleverd. De nieuwe computers bieden verbeterde en robuustere mogelijkheden voor Command & Control (C2) en tactische gegevensverwerking, verbeterde beveiliging voor de verwerking en opslag van beveiligde missie-informatie, evenals een solide groeipad voor geavanceerde C2-toepassingen.

Haim Delmar, General Manager van Elbit Systems C4I & Cyber, zei hierover: “We zijn blij met onze voortdurende betrokkenheid bij digitaliseringsprogramma’s van de Landmacht. We zien Nederland als een belangrijke markt voor Elbit Systems en zijn van plan onze samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Defensie voort te zetten en onze lokale industriële samenwerking en investeringen te versterken. “

Elbit Systems Ltd. is een internationaal opererend hoogtechnologisch bedrijf dat zich bezighoudt met een breed scala aan defensie, veiligheids- en commerciële programma’s. Het bedrijf, waartoe Elbit Systems en zijn dochterondernemingen behoren, is actief op het gebied van lucht- en ruimtevaart, land en naval systems, command, control, communications & computers, intelligence, surveillance en reconnaissance (C4ISR), onbemande systemen, geavanceerde elektro-optische systemen, elektronische oorlogvoering, signals intelligence, datalinks en communicatiesystemen, radio’s, cyber systemen en munitie. Het bedrijf richt zich ook op het upgraden van bestaande platforms, het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor defensie, binnenlandse veiligheid en commerciële toepassingen en het leveren van een reeks ondersteunende diensten, waaronder trainings- en simulatie systemen.