Munitiebedrijf innoveert door te experimenteren in de logistieke keten.

Bron: Intranet

Veiligheid voorop
Het systeem kan mogelijk bijdragen aan een beter beeld van de omstandigheden waarin munitie is opgeslagen en vervoerd. Daarmee draagt het bij aan het garanderen dat munitie ‘safe and suitable for service’ is en kan het onterechte afkeur voorkomen. Verder kan het systeem mogelijk aangeven waar de munitie zich bevindt. Daarmee draagt het bij aan solide materieelbeheer.

Ervaring opdoen met de sensoren
Collega’s van het Defensie Munitiebedrijf gaan aan de slag met de sensoren om kennis en ervaring op te doen en te kijken wat de mogelijkheden van een dergelijk systeem zijn voor het optimaliseren van de logistieke keten. Daarvoor is het belangrijk om (op afstand) te weten wat de kwaliteit van het artikel is en waar een munitieartikel zich in de logistieke keten bevindt. Dit vertaalt zich vervolgens naar de resterende levensduur van een munitieartikel. Dit draagt niet alleen bij aan de veiligheid van Defensiepersoneel, maar ook financieel gezien speelt dit een belangrijke rol.

De onderzoeksresultaten
 De mogelijke meerwaarde van een dergelijk systeem en hoe deze eruit moet komen te zien voor Defensie zal uit onderzoek d.m.v. experimenteren met deze kit duidelijker worden. De verwachting is dat door het gebruik van deze kit meer kennis beschikbaar komt over het veilig monitoren van de kwaliteit en locatie van munitie, en de vertaling ervan naar de levensduur van munitie op een snelle en efficiënte manier wordt verkregen.